تاثیر میرشکاک بر من ادامه دارد

به گزارش وبلاگ لوئیس، امید مهدی نژاد می گوید: شعر گفتن را خیلی دیر آغاز کردم و تشویق های میرشکاک در شاعری ام تأثیرگذار بود. تاثیر آموزه های او بر شعر من و فرم آن هنوز هم ادامه دارد.

تاثیر میرشکاک بر من ادامه دارد

به گزارش وبلاگ لوئیس بر اساس خبر رسیده، نهمین نشست شیرازه شعر که به آنالیز کارنامه شعری امید مهدی نژاد - شاعر و طنزپردازد - اختصاص داشت، سه شنبه (22 مردادماه) با حضور شاعران و علاقه مندان به شعر، در خانه شاعران ایران و به همت دفتر شعر جوان برگزار گردید.

مهدی نژاد در بخش های مختلف این برنامه، تجربه های شعری خود و چگونگی ورود به این عرصه را بازگو کرد و به شعرخوانی از مجموعه های خود پرداخت.

او درباره ورودش به عرصه شعر گفت: برخلاف هم دوره ای هایم، شعر گفتن را خیلی دیر آغاز کردم و اولین نوشته ای را که می شد نام شعر بر آن گذاشت در 21 سالگی سرودم. البته پیش از آن، شعر برایم مسئله بود. بارها قصیده های خاقانی را خوانده بودم و به اشعار بیدل دهلوی، علی معلم و مهدی اخوان ثالث هم بسیار علاقه داشتم و آن ها را نیز مطالعه می کردم. پس از آن که آغاز به سرودن شعر کردم، لحن قدمایی آن ها کاملا متاثر از شعر خراسانی و قصیده های خاقانی بود.

مهدی نژاد سپس بیان نمود: آن چه در تجربه های شعری من اثر گذاشت، جلسه های معماری شعر و هندسه کلام بود که توسط یوسفعلی میرشکاک در دفتر مجله صبح برگزار می شد که گاهی تا پنج ساعت هم طول می کشیدند. تشویق های میرشکاک در شاعری من بسیار تاثیرگذار بود و هنوز هم فکر می کنم که تاثیر آموزه های او بر شعر من و فرم آن ادامه دارد.

این شاعر درباره ورودش به عرصه طنز نیز اظهار کرد: طنز را همزمان با شعر جدی آغاز نکردم؛ زمانی که برای مجله سوره که سردبیر آن وحید جلیلی بود، شعر می فرستادم، با پیشنهاد او به نوشتن طنز روی آوردم و حدود یک سال طنز آگهی می نوشتم که خوشبختانه با اقبال روبه رو شد.

او اضافه کرد: شعرهایم یا جدی بودند یا طنز تا این که محمدکاظم کاظمی در کتاب رصد صبح یادداشتی درباره اشعار کتاب اول من نوشته و گفته بود جای تعجب است مهدی نژاد با این که قوه طنزپردازی دارد، چرا در شعرهای جدی، تا این حد جدی است؟ این نگاه باعث شد که تصمیم بگیرم در شعرهای طنز رگه هایی از شعر جدی و در اشعار جدی، رگه هایی از شعر طنز هم بیاورم.

در ادامه برنامه، امید مهدی نژاد به شعرخوانی پرداخت.

از جمله سوابق و فعالیت های مطبوعاتی و ادبی این شاعر می توان به عضویت در هیئت تحریریه ماهنامه سوره (1383 تا 1385)، دبیر تحریریه ماهنامه تخصصی شعر (1386)، عضویت در هیئت تحریریه روزنامه همشهری، چاپ عصر (1387)، سردبیر همشهری محله منطقه هفت (1392)، تأسیس و سرپرستی وب گاه شعر مقاومت سجیل (1385 تا 1387)، عضویت در کمیته داوران نخستین جشنواره وبلاگ های طنز (1389)، دبیری نخستین محفل طنزپردازان کشور در حوزه هنری (1391 و 1392) و عضویت در هیئت داوران اولین و دومین جشنواره طنز سوره (1393 و 1395) اشاره نمود.

کتاب سوم (مجموعه آگهی طنز/ فراندیش/ 1385)، رجزمویه (چاپ اول سپیده باوران/ چاپ سوم شهرستان ادب)، پیاده ها (چاپ اول سوره مهر/ 1387/ چاپ دوم شهرستان ادب 1397)، پیش از اقیانوس (صریر/ 1388)، سین جیم (فراندیش/ 1388)، از قبیل زندگان (تکا/ 1388)، دادخواست (گزیده صد شعر اعتراض، با همکاری محمدمهدی سیار/ سپیده باوران/ 1388)، یک بغل کاکتوس (سپیده باوران/ 1388)، قهوه قندپهلو (گزیده شعر طنز امروز/ سوره مهر/)، با کاروان حوله (طنزی به شعر و ادب/ سوره مهر/ 1391)، حالیوود (طنز سینمایی/ مروارید/ 1391)، ملاحظات (شهرستان ادب/ 1397) و ابوالچپ (کتاب قاف/ 1397) بعضی از آثار امید مهدی نژاد هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "تاثیر میرشکاک بر من ادامه دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر میرشکاک بر من ادامه دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید