تعجب دانشمندان از سفر حماسی روباه قطبی

به گزارش وبلاگ لوئیس، خبرنگاران: پژوهشگران در مؤسسه قطبی نروژ به این روباه ماده جوان برای رد یابی جی پی اس وصل کرده و او را در اواخر ماه مارس سال گذشته در ساحل شرقی اِسپیتس بِرگِن، بزرگ ترین جزیره مجمع الجزایر سوالبارد نروژ، رها کرده بودند.

تعجب دانشمندان از سفر حماسی روباه قطبی

وقتی او راه خود را به سوی غرب به دنبال غذا شروع کرد کمتر از یک سال داشت و تنها پس از 21 روز و پس از طی مسافت 1512 کیلومتر به گرینلند رسید، پیش از آنکه باقی سفرش را ادامه دهد.

رد او را تا جزیرهٔ الزمیر کانادا، حدود 2000 کیلومتر دورتر، فقط 76 روز پس از ترک سوالبارد گرفتند. آنچه باعث شگفتی پژوهشگران شده بود، مسافت طی شده در این سفر نبود بلکه سرعت روباه در طی کردن این جهت بود. او به طور متوسط بیش از 46 کیلومتر در روز و گاهی حتی تا 155 کیلومتر در روز طی کرده است.

اوا فوگلی، از مؤسسهٔ قطبی نروژ به خبرنگار خبرگزاری ان ار کا نروژ، می گوید: باورمان نمی شد. ما فکر می کردیم که شاید مرده باشد یا درون قایقی رفته باشد اما در آنجا هیچ قایقی وجود نداشت. ما همه مات و مبهوت مانده بودیم.

تاکنون هیچ روباهی چنین مسافتی را با چنین سرعتی نپیموده است. اوا فوگلی همراه با آرنود تارو از مؤسسهٔ تحقیقات طبیعی نروژ، در این زمینه پژوهش می کنند که چگونه روباه های قطبی خود را با تغییرات شدید فصل های قطبی سازگار می کنند.

اوا فوگلی می گوید: در تابستان غذای کافی وجود دارد، اما در زمستان یافتن غذا سخت می شود. این زمانی است که روباه قطبی ناچار به مهاجرت به زیستگاه ها و مناطق جغرافیایی دیگر می شود تا غذای کافی برای بقا پیدا کند؛ اما این روباه خیلی بیشتر و پیشتر از روباه های قبلی که ردگیری کرده بودیم، رفته است و این نشان دهنده توانایی های باور نکردنی و منحصر به فرد این موجود کوچک است.

مؤسسهٔ قطبی نموداری تهیه کرده است که در آن نشان داده می شود چگونه روباه دو بار در این جهت در شمال گرینلند، استراحت کرده است.

پژوهشگران در این باورند که روباه در آب و هوای بد و توفان ممکن است خودش را درزیر برف پنهان کرده باشد، کاری که با خز محافظ و ضخیم بدنش، به خوبی ممکن است و شاید هم منبع غذایی دیگری مانند پرنده های آبزی در نزدیکی آبراهه ها پیدا کرده باشد.

به گزارش مؤسسهٔ قطبی نروژ، ما هرگز نخواهیم دانست که روباه کوچک به کجای کانادا رسید و چه کاری می کند، چون دستگاه ردیاب او در ماه فوریه از کار افتاد.

بنا به گفتهٔ اوا فوگلی او بدون تردید عادت های غذایی تازه ای پیدا کرده است. روباه های جزیرهٔ الزمیر کانادا بیشتر از لمینگ یا نوعی موش های قطبی تغذیه می کنند، در حالی که در جزایر سوالبارد، روباه ها بیشتر از موجودات دریایی تغذیه می کنند.

آب شدن یخ های قطبی، روی روباه های قطبی هم اثر گذاشته است برای مثال؛ آنها دیگر نمی توانند به ایسلند بروند و از این رو جمعیت موجود این جانور در جزایر سوالبارد ممکن است کاملاً منزوی شود.

اما اوا فوگلی به خبرگزاری نروژ گفت که هنوز امید هایی هست، هوای گرم تر به معنای تعداد بیشتر گوزن شمالی در سوالبار است، و روباه ها می توانند از بقایای لاشه آنها تغذیه کنند.

منبع: BBC

منبع: برترین ها

به "تعجب دانشمندان از سفر حماسی روباه قطبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تعجب دانشمندان از سفر حماسی روباه قطبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید