رازهای نگهداری و ساخت تراریوم
به گزارش وبلاگ لوئیس، تراریوم راه حلیست برای شرایط فعلی که معمولا فضای منازل محدود شده و از فضا و نور کافی برای نگهداری گیاهان آپارتمانی بی بهره هستیم، باعث شده بسیاری از دوستان عزیز برخلاف میل باطنی که تمایل زیادی به پرورش گل و گیاه دارند، متاسفانه از این لذت محروم شوند.
به گزارش وبلاگ لوئیس، بنابر اعلام صبح گل، تراریوم در قرن هفدهم میلادی به وسیله انگلیسی ها ابداع شد. جهت نقل و انتقال گیاهان بومی منطقه ها استوایی و دیگر اقصی نقاط جهان به اروپا زیرا تا قبل از آن با روش های سنتی آن موقع غالبا تمامی گیاهان انتقال یافته به سلامت به مقصد نمی رسیدند. اما تراریوم با محیطی بسته زیست بومی ایده آل را برای رشد و نمو گیاهان فراهم کرد. زیرا دو عنصر حیات بخش آب واکسیژن با چرخه متناوب خود در این محیط شیشه ای توانست جان گیاهان را در این سفر طولانی با کمترین درگیری به سلامت به مقصد رساند.
طراحان دکوراسیون با الهام از این پدیده تراریوم های کوچک و خانگی را ساختند.
همراه و همگام با صبح گل تا تراریومی زیبا
خرید تراریوم
تراریوم با فضای بسته:
این نوع به فضای شیشه ای و یا پلاستیکی شفافی گفته می گردد که کمترین تبادل را با محیط اطراف خود داشته باشد، اینگونه تراریوم مناسب گیاهان رطوبت دوست می باشد.
در زیست بوم بسته، رطوبت فراوری شده گیاه وآب موجود در خاک به جداره محفظه چسبیده و فراوری شبنم می نماید و این شبنم مجدد به داخل خاک گلدان برگشته و به تغذیه گیاهان یاری می نماید.
البته این تمامی ماجرا نیست. تابیدن نور خورشید و عبور از محفظه شفاف موجب فتوسنتز در برگ گیاهان می گردد با این فرایند دی اکسید کربن تبدیل به اکسیژن شده و این چرخه ادامه دارد.
البته شما می توانید در فواصل مختلف درب تراریوم خود را باز نموده و با هوای آزاد به طراوت گیاهانتان یاری نمایید. گیاهان مناسب این فضا از این قبیلند؛ پیله ا، ورنیا، گل سنگ، مارانتا، پتوس، چمن عروس، پپرومیا، انواع سرخس و...
تراریوم با فضای باز:
اینگونه برخلاف تراریوم فضای باز قبلی تبادل نسبتا بالایی با محیط اطرافش دارد اما همچنان فضای گلخانه ای مناسبی برای گیاهانیست که احتیاج رطوبتی پایینی دارند، این نوع تراریوم احتیاج آبی بیشتری دارد چون رطوبت خود را از دست می دهد.
بهتره توجه داشته باشید که از گیاهانی که رشد نسبتا کم و احتیاجهای مشابهی دارند در کنار هم بهره ببرید تا موجب زیبایی دو چندان و حفظ طراوت و شادابی گیاه گردد.
خرید انواع تراریوم
گیاهان مناسب تراریوم با فضای باز:
انواع کاکتوس، ساکولنت ها، سانسوریا، برگ بیدی، گل ناز، مرجان، نئو ژلیا و...
می توان با صرف مبلغی ناچیز از سنگهای رنگی یا دفرمه، وسائل تزئینی، خزه، مصنوعات چوبی که هر کدام جذابیت خاصی را به فضای تراریوم شما می دهد و آن را بیش از پیش چشم نوازتر نموده و در محیط هایی که مورد پسند شماست قرار گیرد.
صبح گل جهت رضایتمندی بیشتر شما عزیزان با مجموعه ای متنوع ، زیبا و مناسب با هرنوع سلیقه، این افتخار را دارد که در کنار شما باشد تا خریدی مطمئن و بصرفه با بالاترین کیفیت را تجربه کنید و به خانواده عظیم صبح گب بپیوندید.
آبیاری تراریوم
تراریوم با فضای بسته:
در این نوع تراریوم احتیاج چندانی به آبیاری نیست. باید دقت داشته باشید که جداره تراریوم خشک و عاری از شبنم نشان می دهد که زمان آبیاریست.
جهت آبیاری کلیه سطوح سعی کنید از اسپری آب جوشیده سرد شده استفاده گردد.
اندازه مه پاشی باید به اندازهی باشد که خاک را کاملا مرطوب کند اما آب داخل محفظه جمع نگردد تا پوسیدگی ریشه وخرابی گیاه را به بار نیاورد.
حدودا ماهی یک بار آبیاری برای این نوع کفایت میکند.
تراریوم فضای باز:
احتیاج آب بیشتری نسبت به دیگر تراریوم ها دارد
برای اینکه بدانیم گیاهانمان چه زمانی به آبیاری احتیاج دارند. باید رطوبت خاک مجموعه را بسنجیم و از آن جهت که گیاهان مناسب این تراریوم غالبا از دسته کاکتوس ها و ساکولنت ها هستند. باید پس از آن که خاک کاملا خاک شد آبیاری گردد. غالبا هرچقدر رنگ خاک روشن گردد نشان دهنده خشکی خاک است.
پس از آن که رنگ خاک کاملا روشن شد دو روز صبر می کنیم وسپس آبیاری می کنیم. آب جوشیده سرد شده را به روی خاک به اندازهی که آب در ته شیشه جمع نگردد مه پاشی می کنیم.
نور تراریوم
از قرار دادن هر گونه تراریوم در زیر تابش مستقیم نور آفتاب اجتناب نموده و نور فیلتر شده به تراریوم بتابانید. تراریوم شفاف مانند عدسی عمل می نماید و تابش نور مستقیم بر این تراریوم باعث سوختن گیاهان می گردد.
خرید تراریوم خاص
رطوبت تراریوم
به دلیل فضای بسته تراریوم ها احتیاج به تامین رطوبت مضاعف نیست و همان تبخیر آب موجود در تراریوم رطوبت مورد احتیاج را کفایت می نماید. در تراریوم با فضای باز، هفته ای یک یا دو بار مه پاشی بلا مانع است.
بیماریهای تراریوم
با توجه به محیط شرجی و بسته داخل تراریوم. امکان ورود بیماریهای قارچی و گاهی آفات گیاهی دور از فکر نیست.
جهت پیشگیری از این بیماریها توصیه می گردد هر 2 ماه یکبار کل مجموعه تراریوم را با محلول آب و قارچ کش مانکوزب محلول پاشی کرد.
بعلاوه ماهی یکبار استفاده از سم مالاتیون برای دفع حشرات مناسب و کافیست.
توجه داشته باشید محیط تراریوم فضایی بسته است. به همین جهت بیماری احتمالی به شدت واگیردار خواهد بود. پس باید سریعا جهت حفظ سلامت سایر گیاهان، گیاه بیمار یا آفت زده را از مجموعه خارج نماییم. در صورت امکان با گیاهی سلامت و مناسب جایگزین نمائیم.
ارائه شده به وسیله تیم تخصصی صبح گل
آدرس وبسایت: www.sobhgol.com
تماس و واتساپ: 09018887747
شماره تماس: 02177264312
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع: خبرگزاری ایسنا