پارچه هوشمند غبار فضایی ایستگاه بین المللی فضایی را جمع می کند

به گزارش وبلاگ لوئیس، محققان آمریکایی یک پارچه هوشمند طراحی و آن را در ایستگاه بین المللی فضایی آزمایش کردند که برای تولید تلکسوپ های غبار فضایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

پارچه هوشمند غبار فضایی ایستگاه بین المللی فضایی را جمع می کند

به گزارش گروه فناوری وبلاگ لوئیس، محققان موسسه فناوری های نانوی سربازان در MIT (موسسه فناوری ماساچوست) یک پارچه صوتی طراحی کرده اند که به ارتعاشاتی حساس است که به آشکارسازی تاثیرات ذرات میکروسکوپی پرسرعت فضایی کمک می کند. این پارچه روی زمین هم کاربرد دارد و می تواند برای تشخیص انفجار مورد استفاده قرار گیرد و محققان امیدوارند که در آینده به نام میکروفون حساس به تشخیص جهت تیراندازی به کار برود.

این پارچه یک سیستم حاوی الیاف حساس به ارتعاشات و حرارت است و قادر است انرژی ارتعاشات مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. زمانی که ریزشهاب واره ها (ذرات کوچکی از سنگ که در فضا سرگردانند و معمولا کمتر از یک گرم وزن دارند) یا بقایای فضایی پارچه برخورد می کنند، مرتعش می شود و سیگنال های الکتریکی از خود تولید می کند.

محققان می گویند: این پارچه هوشمند یک نمونه عالی از کاربرد علوم نانو در توسعه فناوری هایی محسوب می شود که بین حوزه فیزیکی و دیجیتال پل می زند. از نظر ما جمع آوری اطلاعات از غبار فضایی با استفاده از یک حسگر پارچه ای یکی از ابزار های هیجان انگیز برای ما به تعداد می آید.

این مرکز پژوهشی در سال 2002 به نام یک مرکز تحقیقات میان رشته ای از طریق ارتش آمریکا راه اندازی شد و هدف از تاسیس آن، طراحی ابزارها، سیستم ها و پلتفرم های حفاظت و مراقبت از سربازان است.

این پارچه هوشمند هم اولین بار از طریق همین مرکز پژوهشی و با هدف مقدار گیری علائم حیاتی مانند ضربان قلب و تنفس سربازان و همچنین تشخیص صدا های بیرونی مانند شلیک گلوله و انفجار طراحی شد.

محققان می گویند: تلسکوپ های سنتی از نور برای پیدا کردن اجسام دور فضایی استفاده می کنند، ولی این پارچه هوشمند از تجزیه و تحلیل گرد و خاک فضایی، اجرام آسمانی را شناسایی می کند.

این تیم تحقیقاتی با همکاری آژانس اکتشافات هوا-فضای ژاپن و یک شرکت فضایی ژاپنی، یک نمونه 10 در 10 سانتی متری از این پارچه را با فناوری پیشرفته به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال کردند و آن را روی یک دیواره خارجی و در معرض غبار های فضایی قرار دادند. این نمونه پارچه ای که هنوز انرژی ای ندارد، قرار است به مدت یک سال در این مکان باقی بماند تا مشخص شود که مواد آن در محیط سخت فضا تا چه حدی سالم باقی می مانند.

محققان همچنین قرار است با حمایت مالی آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بین المللی آمریکا در اواخر 2021 یا اوایل 2022 از طریق جریان الکتریسیته این پارچه هوشمند را روشن کنند.

این تیم همچنین قرار است با استفاده از حمایت مالی از آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بین المللی ایالات متحده در اواخر سال 2021 یا اوایل سال 2022 از طریق الکتریکی پارچه را به کار بگیرد. آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بین المللی ایالات متحده در یک توافق نامه همکاری با ناسا برای استفاده کامل از بستر مدار کار می کند تا از طریق تحقیقات فضایی برای ملت ما ارزش به ارمغان بیاورد و یک اقتصاد کم مدار زمین را امکان پذیر کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "پارچه هوشمند غبار فضایی ایستگاه بین المللی فضایی را جمع می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پارچه هوشمند غبار فضایی ایستگاه بین المللی فضایی را جمع می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید