چه واکسنی به بچه ها و نوجوانان تزریق می گردد؟
به گزارش وبلاگ لوئیس، سلامت خبرنگاران : بچه ها و نوجوانان هم باید در برابر کرونا ویروس واکسینه شوند.
کرونا ویروس در حال حاضر به شکل کرونا دلتا و کرونا لامبدا جهش یافته است. انواع واکسن برای مقابله با کرونا وجود دارد. بچه ها و نوجوانان هم باید در برابر کرونا ویروس واکسینه شوند.
به گزارش وبلاگ لوئیس ، در ماه های اخیر خبرهایی حاکی از تایید بعضی واکسن ها در دنیا برای نوجوانان به گوش می رسد اما آیا بچه ها به تزریق واکسن احتیاج دارند و واکسینه نشدن آنها می تواند تبعات خطرناکی را برایشان داشته باشد؟
روزنامه جام جم نوشت: بعد از آغاز واکسیناسیون مردم دنیا در برابر کرونا در حال حاضر تعداد مبتلایان در سطح دنیا به کمترین حد خود از زمان آغاز همه گیری رسیده است اما با توجه به این که بسیاری از بچه ها به علت نبود واکسن مناسب، هنوز واکسینه نشده اند، نگرانی ها از احتمال ناقل بودن آنها همچنان وجود دارد. در ماه های اخیر خبرهایی حاکی از تایید بعضی واکسن ها در دنیا برای نوجوانان به گوش می رسد اما آیا بچه ها به تزریق واکسن احتیاج دارند و واکسینه نشدن آنها می تواند تبعات خطرناکی را برایشان داشته باشد؟ آموزشگاه اطفال آمریکا در گزارشی که به تازگی منتشر نموده اعلام نموده است بچه ها و نوجوانان حدود 17 درصد کل موارد ابتلا به کرونا را در این کشور تشکیل می دهند که در مقایسه با آمار چند ماه گذشته به حدود 50 درصد کاهش یافته است. یکی از دلایل این فرایند کاهشی می تواند واکسیناسیون گروه سنی 12 تا 15 سال در ایالات متحده باشد. گزارش های منتشرشده در مجله لنست نشان می دهد در هر یک میلیون کودک، کمتر از دو کودک در دنیا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند. حتی بچه های که به علت ابتلا به بیماری های زمینه ای در معرض آلودگی با عفونت کرونا هستند، در کشورهایی مانند انگلیس واکسینه نشده اند و فقط نوجوانانی که به علت معلولیت های شدید احتمال ابتلا به کرونا در آنها بسیار بالاست، در صف انتظار دریافت واکسن هستند.
عوارض جانبی واکسن کووید- 19برای نوجوانان 12 تا 15 ساله چیست؟
نتایج آنالیز ها نشان می دهد تزریق واکسن کووید-19 در نوجوانان 12 تا 15 ساله عوارضی مانند تزریق واکسن در نوجوانان 16 ساله دارد. عوارضی مثل درد هنگام تزریق، خستگی، سردرد، لرز، درد عضلانی، تب و درد مفصلی. این عوارض در بچه ها و نوجوانان هم مانند بزرگسالان بین یک تا سه روز پس از واکسیناسیون ممکن است طول بکشد اما معمولا بعد از تزریق دوز دوم، در نوجوانان علائمی مشاهده نمی گردد. به خاطر داشته باشید بین 15 تا 30 دقیقه بعد از تزریق مراقب کودک باشید تا در صورت بروز واکنش های شدید حساسیتی، سریع تحت درمان قرار بگیرد. پزشکان توصیه می نمایند برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی بهتر است بعد از تزریق واکسن از مسکن های معمولی بهره ببرید.
کدام یک از واکسن های کرونا برای بچه ها تاییدیه دارند؟
یکی از معروف ترین و مؤثرترین واکسن های موجود در دنیا برای ویروس کرونا، واکسن فایزر ـ بیوان تک است که در دو دوز به فاصله 21 روز از هم باید تزریق گردد. محققان تایید نموده اند که واکسن فایزر ـ بیوان تک، در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا در نوجوانان 12 تا 15 سال اثربخشی 100 درصدی دارد. پیش از این، نتایج تحقیقات نشان داده بود این واکسن در نوجوانان 16 سال به بالا تأثیر 95 درصدی دارد. کانادا نخستین کشوری بود که در دنیا استفاده از واکسن کووید-19 را برای مصرف اورژانسی در نوجوانان 12 تا 15 سال تایید کرد و بعد از آن سازمان غذا و داروی آمریکا هم این تاییدیه را صادر کرد.
آنالیز ها نشان می دهد گروه سنی 12 تا 15 سال هم به مقدار افراد بزرگسال می توانند ناقل ویروس کرونا باشند. سازمان دنیای بهداشت اعلام نموده است کشورها تنها در صورتی که مقدار دو دوز واکسن برای تزریق به گروه های در اولویت را به مقدار کافی تأمین نموده باشند، می توانند گروه سنی 12 تا 15 سال را هم واکسینه نمایند. نوجوانان 12 تا 15 ساله ای که به علت ابتلا به بیماری های پرخطر در معرض ابتلا به کووید-19 هستند، همزمان با گروه های پرخطر جامعه باید واکسینه شوند.
وقتی بچه ها به نوع شدید کرونا مبتلا نمی شوند، چرا لزوم واکسیناسیون در این سنین تا این حد مورد توجه است؟
از ابتدای همه گیری کرونا محققان اعلام نموده بودند که بچه ها معمولا به نوع خفیف بیماری مبتلا می شوند و علائم آن کاملا شبیه سرماخوردگی است و شرایط حادی را برای آنها به وجود نمی آورد. درست است که تا به امروز فقط یک نمونه از واکسن های فراوریشده در دنیا برای تزریق به سنین نوجوان مورد تأیید قرار گرفته است اما به طور کلی، واکسن کووید-19 می تواند از ابتلای بچه ها به کووید-19 و انتقال آن به دیگران جلوگیری کند. بعلاوه در صورتی که بچه ها واکسن کووید-19 را دریافت نموده باشند، از ابتلای آنها به نوع شدید بیماری جلوگیری می گردد.
آیا شرایطی در بچه ها وجود دارد که نباید واکسن تزریق نمایند؟
تزریق این واکسن تنها به نوجوانان 12 سال به بالا مجاز است و آزمایش های بالینی روی بچه ها سنین پایین در حال اجرا است تا محققان بعد از اعلام نتایج، نسبت به بی خطربودن آن در بچه ها زیر 12 سال اطلاع دهند. در این میان، نوجوانانی که سابقه واکنش شدید آلرژیک به مواد به کار رفته در واکسن ها دارند، گزینه مناسبی برای تزریق واکسن کرونا نیستند. فاز اول و دوم واکسن آزمایشی که روی بچه ها زیر 12 سال صورت گرفته، نشان می دهد که واکسن غیر فعال کووید-19 (کروناواک) ایمنی خوبی داشته و مقاومت بالایی در بدن بچه ها 3 تا 17سال ایفا می نماید و می تواند در گام بعدی به طور گسترده به این گروه های سنی تزریق گردد.
آیا با تزریق واکسن کرونا، بچه ها ممکن است به بیماری کووید-19 مبتلا شوند؟
بیشتر واکسن هایی که در حال حاضر در دنیا فراوری شده اند، از ویروس غیر زنده و غیر فعال در فراوری آن استفاده شده است. علاوه بر این فرآیند فراوری و اعتبارسنجی عملکرد ویروس به گونه ای است که اجازه نمی دهد هیچ نوع ویروس زنده و فعالی به وسیله واکسن وارد بدن فرد دریافت نماینده گردد.
تزریق واکسن کرونا به نوجوانان انگلیسی
اطلاعات ارائه شده نشان می دهد که نوجوانان بین 12 تا 15 سال در انگلستان اولین دوز واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد.
پیش از این اعلام شده بود که بچه ها و نوجوانان نوع خفیف یا بدون علامت بیماری کووید -19 را تجربه می نمایند، اما با شیوع گونه دلتا ویروس کرونا این گروه از افراد هم در معرض نوع شدید بیماری قرار گرفتند. بنابراین محققان در حال آنالیز تأثیر واکسن های مختلف بر بچه ها و نوجوانان هستند.
اطلاعات ارائه شده نشان می دهد که افراد بین 12 تا 15 سال در کشور انگلستان دوز اول واکسن فایزر را دریافت خواهند کرد تا ایمنی لازم در برابر بیماری کووید -19 را کسب نمایند. متخصصان معتقدند که بچه ها و نوجوانان باید پیش از حضور در مدارس واکسن کرونا را دریافت نمایند.
متخصصان مراقبت های بهداشتی اعلام نموده اند که برای واکسیناسیون نوجوانان بین 12 تا 15 سال به رضایت والدین احتیاج است. در صورتی که این گروه از افراد واکسینه شوند مقدار شیوع بیماری کووید -19 و انتقال آن به دیگران به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می نماید. آمارهای ارائه شده نشان می دهد که تا کنون چهار پنجم بزرگسالان کشور انگلستان هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت نموده اند و نیمی از افراد 16 و 17 ساله هم دوز اول واکسن را تزریق نموده اند.
منبع: رکنا