طرز تهیه خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی

به گزارش وبلاگ لوئیس، خورش سیب زمینی را می توان با انواع گوشت و سبزیجات تهیه کرد و از خواص بی نظیر آن بهره برد. در این مقاله با طرز تهیه خورش سیب زمینی با مرغ، با گوشت، بدون گوشت، و با سیب زمینی ترشی آشنا خواهید شد.

طرز تهیه خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی

وبلاگ لوئیس | سرویس آشپزی - سیب زمینی یک ماده غذایی سرشار از بتاکاروتن است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که بین 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، بنابراین برای تأمین انرژی، مفید است. سیب زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است و حاوی ویتامین های C و B6، و املاحی چون پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم می باشد.

سیب زمینی برای تزئین بیشتر خورش ها مانند خورش قیمه، خورش لوبیا سبز و ... استفاده می شود و از آن می توان برای تهیه انواع سوپ سیب زمینی، خوراک، کوکو و شامی بهره برد. خورش سیب زمینی را که ماده اصلی مورد استفاده در تهیه آن سیب زمینی می باشد، می توان با انواع گوشت و سبزیجات تهیه و به عنوان نهار یا شام سرو کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه چهار نوع خورش سیب زمینی خوشمزه آشنا سازیم.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با مرغ

سینه مرغ 1 عدد
سیب زمینی متوسط2 عدد
پیاز متوسط2 عدد
گوجه فرنگی متوسط2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آب نارنجبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
نمک، زردچوبه، پودر سیر، ادویه خورشتیبه میزان لازم

طرز تهیه خورش سیب زمینی با مرغ

  1. پیاز را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود و سپس ادویه را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
  2. مرغ را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس رب گوجه فرنگی را به مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  3. یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزد.
  4. سیب زمینی را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
  5. گوجه ها را از وسط نصف کرده و کمی در روغن سرخ کنید.
  6. وقتی مرغ کاملا پخت، کمی آب نارنج به آن اضافه کرده و نمک آن را تنظیم کنید.
  7. سیب زمینی و گوجه را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید چند جوش بزند و خورش جا بیفتد.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با گوشت

سیب زمینی1 کیلوگرم
آب جوش1-1.5 لیتر
گوشت ماهیچه گوسفندی600 گرم
پیاز بزرگ1 عدد
هویج بزرگ1 عدد
برگ بو1 عدد
روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل و ادویهبه میزان لازم

طرز تهیه خورش سیب زمینی با گوشت

  1. سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت نگینی درشت خرد کنید.
  2. قطعات سیب زمینی را در آب جوش و نمک بریزید و پس از یک دقیقه آن را آبکش کرده و در کمی روغن تفت دهید.
  3. چربی اضافه گوشت را گرفته و آن را به قطعات بزرگ حدودا 3 سانتیمتری برش دهید، سپس در کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  4. پیاز را خرد کرده و تفت دهید، هویج رنده شده را به آن اضافه کرده و با هم کمی تفت دهید، سپس ادویه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  5. گوشت تفت داده شده را به پیاز و هویج افزوده و کمی با هم تفت دهید، آب جوش و برگ بو را اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
  6. پس از حدود 1 ساعت سیب زمینی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
  7. این خورش خوشمزه را همراه ماست و با نان یا برنج سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت

سیب زمینی پوست گرفته0.5 کیلوگرم
پیاز متوسط1 عدد
بادام آسیاب شده10 عدد
ماست1/4 پیمانه
فلفل سبز3 عدد
گوجه فرنگی خرد شده2 عدد
زنجبیلیک تکه کوچک
پودر گشنیز1/2 قاشق مرباخوری
پودر کاری1/2 قاشق مرباخوری
هل2 عدد
دارچین2 عدد
روغنبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم
شیر2 قاشق غذاخوری
خامه50 گرم
زعفران آب کرده2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت

  1. سیب زمینی را خلالی خرد کرده و با روغن سرخ کنید.
  2. فلفل سبز و زنجبیل را با هم آسیاب کنید.
  3. کمی روغن در ماهیتابه ریخته و دارچین، میخک، فلفل، پودر گشنیز، کاری و هل را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
  4. پیاز را سرخ کرده و به ادویه ها افزوده و هم بزنید، زنجبیل و فلفل سبز آسیاب شده را اضافه کنید.
  5. گوجه خرد شده را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس سیب زمینی سرخ شده را اضافه کنید.
  6. درب ظرف را ببندید، حرارت را کم کنید و 10 دقیقه صبر کنید.
  7. نمک، ماست، بادام آسیاب شده، شیر و زعفران را به خورش اضافه کرده و پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید.
  8. خورش را با خامه تزئین کرده و سرو نمایید.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی ترشی

گوشت مغز ران گوسفندی100 گرم
لپه1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی ترشی متوسط2 عدد
پیاز بزرگ1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق مرباخوری
دارچین1 قاشق چایخوری
زرشک1-1.5 قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش سیب زمینی ترشی

  1. پیاز را خرد کرده و سرخ کنید.
  2. گوشت را به قطعات درشت خرد کرده و با پیاز تفت دهید.
  3. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل، زردچوبه و لپه را به آن افزوده، آب جوش اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
  4. رب را در کمی روغن تفت دهید و سپس زعفران، دارچین و نمک را به آن اضافه کنید.
  5. پس از اینکه گوشت کاملا پخت، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا جا بیفتد.
  6. سیب زمینی ترشی را پس از شستن، پوست گرفته، خلالی خرد کنید و در آب نمک بریزید.
  7. پس از مدتی آن را صاف کرده و رطوبت آن را روی یک دستمال نخی بگیرید و با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید.
  8. زرشک را پس از شستن، برای چند لحظه در کمی روغن تفت دهید.
  9. پس از اینکه خورش جا افتاد با سیب زمینی ترشی و زرشک آن را تزئین کنید.

برای آشنایی با طرز تهیه گراتن سیب زمینی به لینک زیر مراجعه کنید:

بیشتر بدانید: طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی

منبع: setare.com

به "طرز تهیه خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید