طرز تهیه خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی
به گزارش وبلاگ لوئیس، خورش سیب زمینی را می توان با انواع گوشت و سبزیجات تهیه کرد و از خواص بی نظیر آن بهره برد. در این مقاله با طرز تهیه خورش سیب زمینی با مرغ، با گوشت، بدون گوشت، و با سیب زمینی ترشی آشنا خواهید شد.
وبلاگ لوئیس | سرویس آشپزی - سیب زمینی یک ماده غذایی سرشار از بتاکاروتن است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که بین 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، بنابراین برای تأمین انرژی، مفید است. سیب زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است و حاوی ویتامین های C و B6، و املاحی چون پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم می باشد.
سیب زمینی برای تزئین بیشتر خورش ها مانند خورش قیمه، خورش لوبیا سبز و ... استفاده می شود و از آن می توان برای تهیه انواع سوپ سیب زمینی، خوراک، کوکو و شامی بهره برد. خورش سیب زمینی را که ماده اصلی مورد استفاده در تهیه آن سیب زمینی می باشد، می توان با انواع گوشت و سبزیجات تهیه و به عنوان نهار یا شام سرو کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه چهار نوع خورش سیب زمینی خوشمزه آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با مرغ
سینه مرغ | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوجه فرنگی متوسط | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آب نارنج | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه، پودر سیر، ادویه خورشتی | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش سیب زمینی با مرغ
- پیاز را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود و سپس ادویه را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- مرغ را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس رب گوجه فرنگی را به مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزد.
- سیب زمینی را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
- گوجه ها را از وسط نصف کرده و کمی در روغن سرخ کنید.
- وقتی مرغ کاملا پخت، کمی آب نارنج به آن اضافه کرده و نمک آن را تنظیم کنید.
- سیب زمینی و گوجه را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید چند جوش بزند و خورش جا بیفتد.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با گوشت
سیب زمینی | 1 کیلوگرم |
آب جوش | 1-1.5 لیتر |
گوشت ماهیچه گوسفندی | 600 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
هویج بزرگ | 1 عدد |
برگ بو | 1 عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و ادویه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش سیب زمینی با گوشت
- سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت نگینی درشت خرد کنید.
- قطعات سیب زمینی را در آب جوش و نمک بریزید و پس از یک دقیقه آن را آبکش کرده و در کمی روغن تفت دهید.
- چربی اضافه گوشت را گرفته و آن را به قطعات بزرگ حدودا 3 سانتیمتری برش دهید، سپس در کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- پیاز را خرد کرده و تفت دهید، هویج رنده شده را به آن اضافه کرده و با هم کمی تفت دهید، سپس ادویه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- گوشت تفت داده شده را به پیاز و هویج افزوده و کمی با هم تفت دهید، آب جوش و برگ بو را اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
- پس از حدود 1 ساعت سیب زمینی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
- این خورش خوشمزه را همراه ماست و با نان یا برنج سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت
سیب زمینی پوست گرفته | 0.5 کیلوگرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
بادام آسیاب شده | 10 عدد |
ماست | 1/4 پیمانه |
فلفل سبز | 3 عدد |
گوجه فرنگی خرد شده | 2 عدد |
زنجبیل | یک تکه کوچک |
پودر گشنیز | 1/2 قاشق مرباخوری |
پودر کاری | 1/2 قاشق مرباخوری |
هل | 2 عدد |
دارچین | 2 عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
شیر | 2 قاشق غذاخوری |
خامه | 50 گرم |
زعفران آب کرده | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت
- سیب زمینی را خلالی خرد کرده و با روغن سرخ کنید.
- فلفل سبز و زنجبیل را با هم آسیاب کنید.
- کمی روغن در ماهیتابه ریخته و دارچین، میخک، فلفل، پودر گشنیز، کاری و هل را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- پیاز را سرخ کرده و به ادویه ها افزوده و هم بزنید، زنجبیل و فلفل سبز آسیاب شده را اضافه کنید.
- گوجه خرد شده را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس سیب زمینی سرخ شده را اضافه کنید.
- درب ظرف را ببندید، حرارت را کم کنید و 10 دقیقه صبر کنید.
- نمک، ماست، بادام آسیاب شده، شیر و زعفران را به خورش اضافه کرده و پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید.
- خورش را با خامه تزئین کرده و سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی ترشی
گوشت مغز ران گوسفندی | 100 گرم |
لپه | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی ترشی متوسط | 2 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق مرباخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
زرشک | 1-1.5 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش سیب زمینی ترشی
- پیاز را خرد کرده و سرخ کنید.
- گوشت را به قطعات درشت خرد کرده و با پیاز تفت دهید.
- وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل، زردچوبه و لپه را به آن افزوده، آب جوش اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
- رب را در کمی روغن تفت دهید و سپس زعفران، دارچین و نمک را به آن اضافه کنید.
- پس از اینکه گوشت کاملا پخت، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا جا بیفتد.
- سیب زمینی ترشی را پس از شستن، پوست گرفته، خلالی خرد کنید و در آب نمک بریزید.
- پس از مدتی آن را صاف کرده و رطوبت آن را روی یک دستمال نخی بگیرید و با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید.
- زرشک را پس از شستن، برای چند لحظه در کمی روغن تفت دهید.
- پس از اینکه خورش جا افتاد با سیب زمینی ترشی و زرشک آن را تزئین کنید.
برای آشنایی با طرز تهیه گراتن سیب زمینی به لینک زیر مراجعه کنید:
بیشتر بدانید: طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی
منبع: setare.com