طرز تهیه سس کچاپ به روش خانگی

به گزارش وبلاگ لوئیس، سس کچاپ با طعم گوجه تازه و ادویه هاست. درست کردن این سس آسان است و ارزش وقت گذاشتن را دارد. تا زمانی که این سس کچاپ خانگی را درست نکنید هرگز طعم و مزه واقعی این سس را درک نخواهید کرد.

طرز تهیه سس کچاپ به روش خانگی

به گزارش، فصل تابستان زمان درست کردن محصولات بدست آمده از گوجه هاست از گوجه کنسروی گرفته تا پودر گوجه و رب گوجه خانگی. برای درست کردن همه این ها نیازی نیست که حتما از گوجه های درست و درمان بهره ببرید بلکه بیشتر گوجه های نامرغوب و له شده را برای رب گوجه خانگی استفاده می نمایند. سس گوجه خانگی یکی از روش های استفاده از این محصول تابستانی است.

سس کچاپ گوجه خانگی خوش طعم تر از انواع صنعتی و به مراتب سالم تر است. در این سس خوش طعم از چند نوع ادویه به همراه شکر قهوه ای و گوجه فرنگی استفاده می گردد تا یک سس عالی را به ما بدهد. خوبی درست کردن سس در خانه این است که خبری از مواد افزودنی، نگهدارنده و رنگ های خوراکی نیست. شما مجبور نیستید این مواد مضر را به آن اضافه کنید.

اجازه دهید یک نکته جالب را به شما بگویم. حتما متوجه شده اید که وقتی سس گوجه فرنگی شما به یک سوم انتهایی می رسد، خارج کردن آن از بطری سخت می گردد؛ این بخاطر افزودن ماده غلیظ نماینده نشاسته ذرت است. این ماده به دلیل خواص فیزیکی خاص و گرانروی (ویسکوزیته) بالا در ته بطری گیر نموده و بعد به یکباره فرو می ریزد. ما در این سس از هیچ ماده غلیظ نماینده ای استفاده نخواهیم کرد و این هم یکی از فزونی های سس کچاپ خانگی نسبت به سس صنعتی است. نکته جالب بعدی این است که کلمه کچاپ از کلمه کچیاپ گرفته شده که به زبان چینی به معنای شورابه ترشی ماهی یا همان ماهی شور (همانند خیارشور) است. چندین نوع کچاپ در دنیا وجود دارد از جمله کچاپ قارچ، کچاپ ترشی ماهی و ادویه و کچاپ گوجه که آخری از همه معروفتر است. فرق سس کچاپ با سس گوجه معمولی در طعم شیرین آن است.

سس کچاپ گوجه با گوجه فرنگی یا همان گوجه رومی درست می گردد که نسبت به گوجه های آریا و سایر گوجه ها، نرمتر و خوش طعم تر هستند. البته شما مجبور نیستید حتما از این گوجه ها بهره ببرید بلکه هر گوجه ای که در خانه داشته باشید و حتی گوجه های گیلاسی هم خوب هستند؛ فقط توجه کنید که حتما از گوجه قرمز رنگ بهره ببرید نه گوجه های رنگی فانتزی. درست کردن این سس خانگی کمتر از یک ساعت از وقت شما را می گیرد پس برای درست کردن آن آماده باشید.

سس کچاپ خانگی بسیار معطر و خوش طعم است و علاوه بر گوجه به عنوان ماده اصلی حاوی چندین نوع ادویه و گیاه معطر است که طعم آن را دلپذیر می نماید:

برگ بو

تخم کرفس

گوجه فرنگی یا گوجه ریز

نمک

سرکه سیب

شکر قهوه ای روشن

پیاز سفید

فلفل چیلی تند

سیر

چوب دارچین

این مواد با هم یک سس کچاپ خانگی عالی را می سازند. شکر قهوه ای با نام شکر سرخ در فروشگاه های طب سنتی به فروش می رسد، اما توصیه می کنم برای خرید این محصول به وسیله مغازه های قنادی اقدام کنید، چون به قیمت مناسبتری به شما تحویل خواهند داد. شکر قهوه ای در نوع روشن و تیره موجود است. مارک نقش دنیا اصفهان یکی از بهترین برند های فراوری نماینده شکر قهوه ای است.

میخک: 4 عدد

برگ بو: 1 عدد

چوب دارچین: 1 عدد

تخم کرفس: 1/4 قاشق چایخوری

فلفل چیلی: 1/4 قاشق چایخوری

گوجه فرنگی: 1 کیلو

نمک: 1 و 1/2 قاشق چایخوری

سرکه سیب: 1/2 پیمانه

شکر قهوه ای روشن: 5 قاشق غذاخوری

فلفل چیلی: 1 عدد

سیر: 1 حبه

پارچه تنظیف

نخ عمامه ضخیم

سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی

1. ابتدا پارچه تنظیف را برداشته و دولا کنید و یک مربع دو لایه از پارچه درست کنید. میخک، برگ بو، تخم کرفس، فلفل چیلی خشک و فلفل شیرین (در صورتی که دارید) را داخل وسط این پارچه بریزید.

2. پارچه را گرد نموده و با استفاده از نخ ضخیم، ببندید بطوری که مواد داخل آن بیرون نریزد.

3. گوجه فرنگی، نمک، سرکه سیب، شکر، پیاز، چیلی، سیر و بسته ادویه (پارچه تنظیف) را داخل قابلمه بگذارید.

4. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا زمانی که فلفل چیلی نرم شده و پیاز ها شفاف شوند. یعنی حدود 30 دقیقه.

5. قابلمه را از روی حرارت بردارید و کیسه ادویه را دور بریزید. سس را با استفاده از گوشتکوب برقی، مخلوط کن یا آسیاب غذا، پوره کنید.

6. با استفاده از آبکشی با سوراخ های ریز، آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید همه دانه های گوجه و فلفل دور ریخته شوند.

7. بعد از صاف کردن پوره گوجه، آن را روی حرارت متوسط به پایین به مدت 20 تا 30 دقیقه یعنی تا موقعی که به اندازه دلخواه شما غلیظ گردد.

8. سس کچاپ را در شیشه دردار بریزید و در یخچال به مدت حداکثر 3 هفته نگهداری کنید.

سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی

منبع: فزونین ها

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "طرز تهیه سس کچاپ به روش خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس کچاپ به روش خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید